Mitt navn er Karine-Helene Bryde Solberg og er 27 år. Jeg tok utdannelse i hundemassasje på skolen; Nordisk Hundemassasje Skole. I 2009 ble jeg godkjent aurorisert hundemassør. Dette er utdannelsen man bør/må ha før du kan vidreutdanne deg innen rehabilitør av hund. Jeg har selv praktisert mye av dette på mine egne hunder, da jeg selv driver aktivt med hundekjøring-nordisk stil, og sett mye bra resultater av massasje/stretching behandlingen. Hundene blir ikke bare glade og fornøyde, men man ser mye forbedring av bevegelsesmønster både i fremben og ved korsrygg området der min hund har slitt mye med stivhet. Resultatet har blitt bedre fraskyv med bakben og mere offansiv jobbing i nedover hvor hun da har turt å slippe seg mere frem i bratte nedoverbakker. Det er veldig viktig at vi som eiere bidrar til å hjelpe kroppen til en trekkhund/jakthund ,og ikke minst til en familiehund, med å få restituert seg på best og raskest mulig måte. Det handler ikke bare om å være bra trent, men også å ta vare på det kroppen bærer rundt på 24 timer i døgnet i ett helt liv. Resultatet vil man fort kunne se, men for å bevare resultatet kreves det mye arbeid jevnt fordelt. Videre har jeg utdannelse i laserbehandling.

Dette vil komme som et tilbud senere.

 

Jeg har alltid hatt interesse for hunder å begynte og jobbe på en kennel da jeg var yngre. Der fikk jeg kontakt med mange ulike raser. Jeg har alltid hatt et ønske om å hjelpe hunder som har det vondt, og enda bedre, være med på å forebygge skader som kan oppstå. Uansett hva hunden brukes til har den godt av en god gjennomgang av kroppen. Det er gøy å kjenne på de ulike musklene og å se fremgangen i det jeg gjør. Derfor har jeg fått i gang mitt firma Hunde Eksistens. Jeg vil bidra med mitt, for at din hund skal få leve og eksistere med en kropp som gjør den godt.

Stor, liten, lydig, rampete, kosete, vill, perfekt, utfordrene, lat, aktiv.... ja uansett hvordan din hund er, så fortjener den alt det beste. Din hund bruker kroppen hver dag og belaster sine muskler, ledd, sener og skjellett uansett hva den gjør. Kroppen fungerer på mange måter som vår, og hva gjør vel ikke en god massasje for en vond rygg, eller stive bein, litt stretching etter stølhet og litt omsorg og pleie av kroppen generelt!

 

Det å kunne gi din hund en form for lindring av smerte fra overbelastning eller ulike skader, bedre innskrenket bevegelsesmønster, forebygge mot skader og ta vare på kroppens yte evne under ulike aktiviteter, så må det jo være en god følelse en eier kan få ved å bidra til en bedre helse til din hund!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det finnes veldig mange grunner til at man bør prioritere massasje til sin hund.

 

Noen av grunnene er:

- Forebygging mot skader. En muskel som er godt trent og som ikke har spenninger og avfallstoffer, er sterkere, tåler større påkjenninger og blir ikke like lett utsatt for skader.

 

- Rehabilitering. Massasje har vært benyttet i mange år som en rehabiliterende behandling etter skader på mennesker. I dag blir det mer og mer benyttet mot rehabilitering på hund etter skader og operasjoner.

 

- Kontakt. Man oppnår fortere kontakt og tillit, og gjør hunden trygg på berøring.

 

- Trening/dressur. Man utsetter hele tiden hunden for spenninger når man trener den.

 

- Konkurranse. Man forbedrer hundens yteevne.

Man påvirker kroppens immunforsvar og utskillingsorgan.

 

- Massasje aktiverer et antistresshormon. Det er forsket på at ved gjentatte strykninger blir et antistresshormon aktivert i hundens kropp.

 

- Man lærer hunden å bli visitert og håndtert, noe som også letter veterinær besøk og ikke minst klo klipping

Oppnår ett velbehag for hunden

 

- Resultatet er at man vil blant annet oppleve og se en bedring ved muskelsmerter og få en gladere, avbalansert og fornøyd hund.

 

 

HVA KAN JEG GJØRE FOR DIN HUND?

Jeg har god erfaring med ulike hunder, spesielt brukshunder som er belastet med mye aktivitet. Jeg kommer hjem til deg, undersøker hunden din, lytter til det du har å si, setter opp en behandlingsplan og setter i gang. Første behandlig tar ca 50-60 min og resterende tar ca 40min. Vi blir enige om hvor ofte behandling trengs, ved feks. opptrening av skade, eller om du bare vil bestille time når du ønsker for hunden din. Behandlingen forebygger også skader og fremmer prestasjon ved ulike aktiviteter.


Ved å behandle hunden din kan jeg få et overblikk over hundens situasjon, kartlegge og se om det er noe problemer med reisverket. Det er viktig å vite om hunden har noe svakhet eller ikke. Da kan vi følge med på et tidlig stadie og være med på å forebygge problemet i å bli verre. Selv om det ikke skulle være noe problem hos din hund, vil jevnlig sjekking være med på å forebygge og dette er spesielt viktig hos aktive hunder. For hunder som trenger sosialisering er også dette en fin måte å trene på. Under massasje tar man mye på hunden og de lærer seg å håndtere dette. Etter at kroppen har vært hardt belastet kan også hunder blir stive og støle. Da kan massasje være med på raskere å hindre spenninger til å sette seg i kroppen. Ved kroniske skader som slitasje, kan behandling være med på å avlaste det friske vevet fra overbelastning. Dette bidrar til at resten av kroppen blir mest mulig bevegelig. Dette er også viktig etter operasjon. Det vil øke sjansen for et godt resultat og forebygge overbelastning.