top of page

Behandlingen jeg gjør ,bidrar til mange prosesser i kroppen.

Dette er noe av de ulike behandlingene bidrar til:

 

Massasje:

- forebygger skader 

- gir rehabilitering

- får bedre kontakt

- bedring av trening/dressur

- blir klar for konkurranse

- lar hunden tilvennes håndtering

- påvirker kroppens immunforsvar og utskillingsorgan

- aktiverer antistresshormon

- påvirker mage/tarmsystemet

- kunne ha en smertelindrende virkning

- hunden kommer seg fortere etter utmattelse og harde anstrengelser

- øker stoffskiftet i hud og talgkjertler

 

Stretching:

- øker muskelfleksibiliteten

- øker leddets bevegelsesomfang

- styrker muskulaturen

- slippe spenninger i en muskel, sene, leddbånd eller leddkapsel

- glatter ut sammenvoksninger i bindevevet

- forebygger skade

 

Massasje og stretching hører sammen.Det er også viktig at stretching utføres av en erfaren og kyndig person, da man kan påføre hunden seneskader, leddskader eller muskelskader om man er uforsiktig og ikke har kunnskap om hundens anatomi.

 

Mobilisering :

- bidrar til økt bevegelighet/fleksibilitet av leddene

- minsker stølhet i muskulaturen

- smertereduksjon

- bedrer leddenes næringsopptak

- korrigerer posisjonsfeil i leddene

- hindrer ”gnaging” på menisker

 

Bindevevsmassasje:

Jeg jobber med nervesystemet slik at det dras i bindevevet som ligger mellom huden og musklene med varierende strøk.

Bindevevsmassasje åpner blokkeringer som sitter i bindevevet i huden og stramminger i underliggende strukturer.

 

Triggepunktbehandling:

Her jobber jeg med pressur direkte på spesifikke punkter i hundens muskler som er ømme og vonde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laserbehandling (kommer etterhvert):

Laser har meget positiv effekt på lidelser blant annet sår, senskader, ligamentskader, smerter, betennelsestillstander i bløtvev mm. Laser kan være smertelindrende ved langvarige eller kroniske smerter.  Mange hunder har også vonde ledd, ømme og stive muskler og problemer med å bevege seg nok. Veldig ofte legger de da på seg og mister muskelmasse, noe som igjen gjør at det blir større slitasje på ledd og vondt å være i aktivitet.

 

Det som skjer ved laserbehandling er at hver levende celle er et lite kraftverk, der tusen av partikler forflyttes hvert sekund. Ved ubalanse inni cellene, blir cellene reaktivert når de treffes av et ytre tilført energipartikkler, for eksempel fra laserlys. Når laserlyser absorberes i cellen, aktiveres den og sender i sin tur ut lys som aktiverer nye celler osv. Derfor behøver ikke lyset trenge inn spesielt langt, virkningsdypet blir dypt nok gjennom denne overføringen av energi.

 

Laserbehandling er smertefri og gjøres mens dyret er våken. Bedring kan ofte ses etter bare en behandling, men de fleste pasienter trenger flere behandlinger for å få full effekt (3-10 behandlinger) – avhengig av hva jeg behandler.

FORBEREDELSER DU MÅ GJØRE FØR JEG MØTER DIN HUND:

Om hunden skal være med på konkurranse eller løp, bør behandlingen skje minst 5 dager før aktiviteten. Dette fordi hunden kan bli støl eller få en form for reaksjon. Hunden bør ikke være i aktivitet før massasjen, dette fordi det er vanskelig å se ulike plager på hunden om muskulaturen er blitt varmt. Det må også ha gått minst en time etter siste mating. Jeg vil helst at hundens kropp ikke skal ha noe annet å jobbe med, slik at behandlingen blir optimal. Hunden bør også være tørr i pelsen. Finn frem evt. papirer på skade, fortell om historien til hunden og evt behandlingsformer den har vært med på før.

Informer meg om dyrets syke-historie før behandlingen. Dersom hunden får annen type behandling i tillegg til behandlingen den får hos meg, må du gi beskjed om dette.

 

HVA GJØR MAN ETTER BEHANDLING:
Om ingen annen beskjed gis, har hunden som regel best optimalt utbytte av behandlingen dersom den blir lettere brukt innen 30 minutter etter behandlingen. Noter eventuelle forandringer du merker på hundens bevegelser eller adferd, til neste behandling.

 

HVOR LANG TID TAR EN BEHANDLING?
Første gangs konsultasjon tar ca 1t.-1.30t. Dette fordi hunden må undersøkes grundig, i tillegg til behandlingen, pluss at det blir opprettet journal.

Påfølgende behandlinger tar ca 40 min på hund, litt avhengig av omfanget til hundens problemer.

 

HVOR OFTE BØR MAN UNDERSØKE/BEHANDLE?
Dersom hunden har et problem som skal behandles, må man regne med litt tettere behandlinger de 2-3 første ukene for så å gå over til fler dager mellom behandlingene. Ved mindre problemer kan det holde med en hver uke, mens det ved større problemer bør behandles to ganger i uken til problemet blir mindre og man kan gå over til en gang i uken.

I forebyggende hensikt bør en aktiv løps- eller konkurranse hund behandles 1 gang i uken mens en vanlig familiehund hver 14 dag.

Dersom man får bukt med problemet hunden har, kan man føre en kontrollbehandling for eks. en gang per mnd. Dette for å følge opp samt forebygge tilbakefall.

 

HVOR MANGE BEHANDLINGER TRENGER EN HUND FOR Å BLI FRISK/SÅ FRISK DEN KAN BLI?
Dette avhenger litt på om jeg finner årsaken til problemene eller ikke. Hvis det er en spesiell årsak og jeg får fjernet denne, vil hunden antakelig komme seg ganske raskt. Hvis jeg ikke finner årsaken, vil hunden høyst sannsynlig likevel bli bedre, men vil antakelig ha behov for regelmessig oppfølging for ikke å falle tilbake til utgangspunktet.

Dersom hunden behandles for et problem vil man som regel merke bedring etter 3-6 behandlinger, litt avhengig av problemets omfang. Hvis jeg ikke merker tegn til forandring etter 6 behandlinger, er problemet antakelig ikke bare muskulært, men kan sitte i skjelettet eller indre organer. Dette er noe som forekommer meget sjeldent. Jeg henviser da videre til vetrinær. For at hunden skal kunne bli frisk raskest mulig, er det viktig at eier følger de råd om trening, stretching og andre tiltak som jeg  anbefaler. I noen tilfeller er eierens egen innsats i tillegg til terapeutens avgjørende for et godt resultat.

 

(kilde: http://nht.no/blog/nb_NO/)

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg holder meg rundt Geilo området, men kan ta planlagte turer ned til Hønefoss og Sandvika.

Jeg kan også anbefale andre flinke hundemassører rundt omkring i landet.

 

For spørsmål ta kontakt: post@hunde-eksistens.com

bottom of page